I H&M uge 27!

3. runde med svar på Jeres spørgsmål:

Hvad er dit yndlingsitem i garderoben?

Den er svær. Jeg tror det er ligeligt fordelt mellem 2 ting. Dels er det min Baby Cabas fra Chanel, som formår at gøre noget som ingen af mine andre tasker kan, jeg er bare så glad når jeg har den med, og føler mit look får tilført lidt eksklusivitet, selvom der f.eks. er huller hele vejen ned af mine bukser, ha ha :D Dels er det en sort ribstrikket rullekravebluse i et lækkert luftigt materiale, som jeg har arvet fra min mormor. Hun har selv brugt den, og den har været min siden 6. klasse -og jeg går med den endnu, flere gange om ugen og vinteren. Den har en perfekt længde og pasform, og det er helt seriøst ikke til at se den har været brugt! Det er jeg altså ret fascineret af, og det vidner om, at det rent faktisk godt kan betale sig at købe kvalitet når man f.eks. køber basis -jeg ville da elske at min datter kunne bruge mine ting så længe efter mig!

Hvor mange penge bruger du ca om måneden på shopping?

Uh, ja det er jo det… Hmm, når vi taler sæsonstart i august/feb så bruger jeg nok mere end andre måneder. Og da jeg pt. har 2 jobs, kan jeg selvfølgelig bedre tillade mig også at bruge lidt på shopping. Så et egentlig tal er svært at sætte, da jeg også får penge ind ved at sælge noget af det gamle (og det går direkte i shoppepuljen igen). Men jeg tænker meget mere nu, over hvad jeg bruger mine penge på, og har skåret rigtig mange trendbaserede dyre køb væk. Det er simpelthen for dyrt i længden. Plus, at jeg heller ikke lægger flere tusinde om året i f.eks. H&M. Der planlægger jeg meget mere mine køb, svinger ikke konstant indenom og bliver fristet, og køber om oftest noget fra Trend, som er lige den tand lækrere.

Hvis penge ikke var et problem, hvad ville så være dit ultimative køb?

En grå Chanel re-issue. Stod med den i hånden i London, og for fanden da! Men 16.000 for en taske, det giver jeg ikke. Aldrig. Det er komplet latterligt at tasker skal være så dyre, men kan jo alligevel ikke se mig fri for selv ofte at blive fristet. Dog ser jeg mig om på udsalg og secondhand hvis vi er oppe i de høje priser. Så på den måde mærker jeg også, at pengene ikke sidder helt så løst mere.

Har du nogle Chanel items?

Jeps, min Baby Cabas og nye armbånd, og jeg elsker dem, og ville sindssygt gerne have mere! Det er noget af det lækreste.

Hvad mener du sommerens musthave er?
Uh, den slags gør jeg mig ikke i, det er jeg ikke kompetent nok til. Men mine egne musthaves er neglelak i klare farver til at peppe outfittet op (hvis jeg begynder at købe tøj i alle mulige farver vil det være spild, jeg får det ikke brugt ret meget, så neglelak er tit en bedre løsning, og så genbruge den sorte kjole). Én ultimativt lækker taske, som får mig til at føle mig som en million, ligemeget hvad jeg har på. Og så kan jeg nok heller ikke sige mig fri for pailletter, gerne på jakker, det er vist meget mig…

Indholdet af din taske?

Ja, den har jeg flashet her, men det er jo selvfølgelig ikke altid det samme, så måske jeg skulle lave et nyt :)

Nu har du jo både en stor samling af Lanvin ballerina flats, Chanel neglelakker og en hel masse andet lækkert tøj. Hvordan undgår du at sprænge budgettet med så mange dyre køb?

For det første har jeg to jobs, det letter en del på alting. For det andet køber jeg ofte dyre ting på udsalg, og meget gerne i udlandet hvor det er meget billigere -det er f.eks. de færreste Lanvins jeg har givet fuld pris for, hvis jeg overhovedet har det… Så har jeg perioder hvor jeg sælger ud af nogle af de gamle ting, og de penge går direkte i ny-investeringer. Plus, at vi herhjemme ikke prioriterer at have store alu-fælger, plasmaskærm, lange rejser til Østen og hvad mange andre ellers bruger penge på. Det er jo hvad man er til, og hvor ens interesse ligger. F.eks. tror jeg, at vi bliver mere tilbøjelige til at prioritere flere rejser, når vores datter er blevet lidt større, og bedre kan klare flyveturen + varmen.

Når du kigger på et enkelt item – og skal træffe en beslutning om at købe det eller ej – hvilke spørgsmål stiller du dig selv?

Er det MIG? Eller synes jeg bare den er pæn fordi den var pæn på Alexa Chung? Eller er den bare pæn fordi den minder om noget Balmain kunne have lavet (på en lidt dårlig dag måske, men den ligner da næsten…)? Ting må gerne have været pæne på andre, eller minde om noget en designer kunne have lavet, men det skal stadig passe ind i min grundstil, og hvem jeg er. Den må gerne tilføje noget anderledes til min stil, men hvis den er for off kommer jeg hurtigt til at føle mig udklædt, som om det ikke er mig.

Jeg tænkte på hvornår din store interesse for mode startede?

Hmm, det kommer an på hvordan man definerer mode. For hvis det er med fokus på nye tendenser, shows, designere osv, jamen så startede det egentlig relativt sent. Så skal vi nok op efter gymnasietiden vil jeg tro. Da jeg f.eks. gik i gymnasiet følte jeg mig egentlig også ret moderne i tårnhøje Buffalos, stramme lyserøde/lyseblå striktrøjer og jeans med kæmpesvaj -men det var ikke lige den mode der var på catwalken, det var nærmere den som var lokalt i byerne. Dengang var der ikke noget der hed blogs, vi skulle være heldige hvis vi bare havde et 56k modem derhjemme, så man kunne tjekke den ene mail man fik om ugen, ha ha :D Og generelt var modeindustrien ret lukket land, ikke som nu hvor DAFI forsøger at inddrage folk med f.eks. Copenhagen Fashion Weekend, eller alle de lækre webshops der findes nu, hvor man jo nærmest kan få alt. Så det jeg og mine venner i Aalborg blev inspireret af, det var hinanden, og det udvalg af tøj der nu forhandledes heroppe (hvis det gik vildt for sig, så kørte vi til Århus, f.eks. efter Buffalos). Men en holdning til hvordan jeg så ud, og hvad jeg gerne ville have, den tror jeg egentlig altid jeg har haft -og så er det jo heldigvis tilladt at se tilbage på det, og skifte mening :D

De sidste spørgsmål ang. makeup samler jeg i det sidste indlæg med svar :)
Hvad er dit yndlings kosmetiske mærke?
Hvilken makeup bruger du?
Hvilke makeup produkter bruger du og kan du anbefale nogle af dem?

Skriv en kommentar

  • Caroline

    Det er virkelig fint, at du tager din tid til at svare på disse spørgsmål. Også, at du faktisk svarer grundigt og ordenligt, i stedet for i enstavelses ord.Anyways – Jeg kan virkelig sætte dig ind i det med, hvordan "pengene" bliver prioriteret hos dig.Folk spørg også tit mig om det samme. Du ved, hvordan kan dine forældre give dig blablabla, og det er vel også, fordi de prioriterer anderledes. Hvilket folk ofte ikke forstår. Men kvalitet og luksus er nu engang rimelig lækkert./Caroline

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Le Melgaard

    Jeg kunne ikke lade være med at smile lidt da jeg læste dit sidste svar. Det der med at køre til Århus efter buffalo….jeg gjorde nøjagtigt det samme med mine veninder, da jeg gik i gym. Og så flashede vi dem på scenen inde på Uret:-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camille

    Caroline: Tak skal du have, og ja, vi er helt enig vedr prioriteringer :)Le, det lyder meget som noget jeg kunne have gjort -pinligt nok ha ha!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 

Næste indlæg

I H&M uge 27!