Miami - Hotel i River District / Little Havana

Miami Beach – North vs. South

ll7483

Nu har jeg jo nævnt at vi var en del på stranden, særligt i den første del af ferien grundet den manglende pool. Men det er virkelig også helt ok når det er i Miami Beach (som jo er en selvstændig by, men en naturlig del af selve Miami-området). Vi var også på en del andre strande, men den mest kendte er helt sikkert denne strand. Vi vidste ikke helt om vi skulle vælge at køre mod den nordlige del, eller om vi skulle satse på syd (som man har hørt rigtig meget om). Vi læste både for og imod begge. Heldigvis havde vi god tid, så vi prøvede begge retninger et par gange.

Når man er vant til at bade ved vestkysten (nærmere bestemt Blokhus, som har den bredeste strand og det hvideste, fineste sand) har man jo visse forventninger, ha ha, men alene temperaturen som nærmest konstant lå på de 29-30 grader i både luften og vandet gjorde jo en markant forskel ;)

South Beach:

ll7465

South Beach er alt det man tror, og helt sikkert lidt til. Det er her man køber fancy kokosnødder (spicet så rigeligt op med rom i voksenudgaven, pyh!), som helt sikkert vil se flotte ud på ens Facebookprofilbillede (eller blog, ha ha). Det er her man lejer alt for dyre liggestole og parasoller (især hvis man ikke går en tur op ad stranden og forhører sig om priser, maner vel nordjyde!).

ll7478

Det er tydeligvis her man kommer for at blive set, både på stranden men også på vejene iekstremt dyre (og seje!) biler. Og det er her man spotter kendte, fyre i alt for dyre sneaks der desperat børster sandet af dem (seriøst, du går på en strand!), og piger med den seneste designerbikini og strandtaske. Der er farverige drinks, beach boys (ikke bandet men tjenere, desværre) og en fantastisk bred og lækker stand.

ll7475

ll7476

Som pyldret mor tvang jeg Sixten til at bruge svømmeluffer og bælte. Der er ret vilde bølger, så man skal have et øje på sine unger, og better safe than sorry.

ll7477

Det skal helt klart opleves, og kombinér det gerne med en gåtur langs Ocean Drive’s art deco arkitektur, som ligger parallelt. Ægte Miami Vice stemning (og for alle der elsker pasteller). Det er også her mange fancy butikker ligger (ikke som i Chanel, det er i Design District, men mange andre), så der er god mulighed for shopping.

Det lyder overfladisk, og det er det på mange måder også. Vi har dog også været der hvor vi bare lå på vores håndklæder, og havde medbragte drikkevarer. Det er jo hvad man gør det til, og selve stranden er virkelig god, og helt autentisk Miami-stemning.

Bonusinfo: Parkering kan være tricky. Undgå “Valet parking”. Dyrt og unødvendigt. Vi googlede parkeringshuse, og endte altid med at finde et der var ledigt, omend man selvfølgelig skal påregne lidt tid. En af dagene fandt vi også en plads på gaden.

North Beach:

ll7481

Ja, det er jo den samme kyststrækning, men mod nord er selve stranden en smule smallere. Ikke meget dog, og der er stadig rigeligt med plads til alle! Det var tydeligt at det var her de lokale kom, i hvert fald i højere grad end mod syd. Vi sad i nærheden af en del cubanske familier, og fik masser af tips til ny musikinspiration indenfor “hispanic rap” hvor man faktisk kan drage en del paralleller til f.eks. Sivas. Så hyggeligt! Her er ikke rigtig nogle liggestole man kan leje, og det er mere strand som vi kender det her fra DK. Bortset fra at vandet er 30 grader, SÅ nice.

ll7480

Det er lidt nemmere (og billigere) at parkere. Vi fandt en offentlig parkeringsplads lige ved siden af stranden hvor der var plads.

ll7479

ll7482

Billederne her bærer præg af at der var et regnskyld på vej (som dog aldrig kom, men gav en fantastisk smuk himmel), og så havde der åbenbart været vind så der ligger tang på sandet. Det er ikke som sådan en forskel fra nord til syd, det er jo bare vejrforhold.

Jeg er fortaler for begge steder, men skulle jeg kun tilbringe én dag i Miami Beach, så tog jeg mod syd. Det skal bare opleves!

2 kommentarer

  • Kristina

    Jeg kunne godt tænke mig at høre hvordan I fik inspiration til at tage til Miami. Har det været et ønske om at komme derover?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Camille/Clamour 4 Glamour

      Jamen vi lyttede egentlig til ungerne (de to store). Det var det sted i verden de helst ville opleve, og det kunne vi sagtens følge dem i :)

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 

Næste indlæg

Miami - Hotel i River District / Little Havana