Glammin' it up a bit...

Sharin Foo, The Raveonettes, interview:

Et af de danske bands der bliver ved med at fascinere mig, drage mig, og have min evige respekt er The Raveonettes. Jeg har elsket Sune Wagner betingelsesløst siden Psyched up Janis-dagene, og Sharin er blandt de cooleste danske sangerinder nogensinde. Sammen er deres tekster, melodier og univers så unikt. Dejligt ambitiøst, internationalt, og elsker deres tidsbillede.

De spiller i Aalborg d. 16/3 på Studenterhuset, og jeg kan samtidig oplyse, at der kun er 25 billetter fra at være udsolgt! Jeg har købt mine for længst, men hvis I vil være med til festen, så er der ikke så meget at tænke over ;) Jeg har været til koncert med dem en del gange efterhånden, og de SKAL opleves live! Desuden har de fåes So-so Echo til at varme op, et band jeg virkelig glæder mig til at opleve live!

ll3405

 

I forbindelse med denne del af deres Danmarks Tour har jeg stillet Sharin nogle spørgsmål -og udover musikken, så er vi vel en del der gerne vil vide, hvordan hun holder sit hår så fantastisk smukt (og hvidt!)? Kunne ikke dy mig for at spørge, I finder svarene herunder:

 

Kan du sætte nogle ord på den udvikling Raveonettes har været igennem de senere år? Fra at udgive en plade i mol, til arrangementer der ville være Phil Spector værdig. Og har denne udvikling været planlagt fra start (tænker, at der ikke var specielt meget Ronettes eller “Rave on” over den første ep, i forhold til hvad det efterfølgende blev til).

Der er ikke noget der er planlagt som  sådan. I starten var vi meget konceptuelle kan man sige. Men efterhånden er album processen, den kreative proces, en meget intuitiv proces. Vi kan godt snakke om hvilke rammer vi gerne vil sætte op for os selv. Som for eksempel at indspille Observator I legendariske Sunset Sound I Los Angeles, for at have de her historiske rammer at finde inspiration fra. Men musikken, sangene… de udvikler sig, har sit eget liv, og vi navigerer og går efter hvad der taler til os I et givent øjeblik. Og man kan sige at vi er et band der altid har arbejdet meget spontant og betragter alle udgivelser som en del af processen. Og vi er ikke generte for at indrømme at vi har lavet mindre gode plader og numre. Men det er jo en rejse, og vi udvikler os konstant og skifter hele tiden mening omkring hvad der føles og lyder godt. Så hvert album er et “moment in time”.

Og kan du i samme forbindelse sætte nogle ord på din egen udvikling i bandet? F.eks. at gå fra at være bassist til guitarist (og mestre andre instrumenter, som man jo oplever til koncerterne). 

At arrangere sangene er en meget organisk proces. Vi gaar i øvelokalet og udvikler live showet inden en turne, og beslutter os for hvilken instrumentering der skaber det bedste scenarie for musikken og de individuelle sange. Men jeg må indrømme at bassen er stadig mit foretrukne instrument. Og sjovt nok betragter jeg ikke mig selv som instrumentalist, men mere som sanger.

En sang der har fascineret mig meget er “Boys Who Rape” fra “In and Out of Control”. Det er så smuk en melodi og arrangement, og så usædvanlig en tekst. Hvad var jeres tanker bag den?

Ja der opstår nærmest en konflikt imellem den søde melodi, og så det meget provokerende tekst indhold. Vi har altid formuleret os meget i modsætninger. Det skaber sådan en spændende dialog. Det djævelske og det uskyldige, støj, dissonans og søde melodier.

I er ude at turnere med “Observator”, kan du fortælle lidt om baggrunden for det album? Inspirationskilder osv. 

Det er et af de mørke, dystre albums fra os hvor sang skrivningen og tematikken kredser om Sunes indre univers og observationer efter en ryg skade der gav ham en klinisk depression. Lidt håbløs og rastløs, men også håbløst romantisk og poetisk

Og så er jeg simpelthen nødt til at høre dig ang. din hårfarve (og jeg kan i samme sætning oplyse, at det er en af de mest søgte sætninger på Google, når man skriver “Sharin”). Hvordan holder du det så smukt isblond altid? Hårfarve, produkter -I need to know :)

He he… :)

Først og fremmest har jeg en helt formidabel hår stylist, Marianne Jensen. Hun er et geni.

Min farve kræver ret meget vedligeholdelse, kemikalier og hår kure. Jeg skal have mine rødder bleget hver 6-7 uge. Jeg bruger diverse blå hårshampoo og balsam for at komme af med de gule toner som Aveda, LOreal eller Bumble and Bumble. Jeg ELSKER Revlon Nutri Color Creme 1002 White Platinum. Den gør mit hår helt hvidt og plejer samtidig.

Og som styling produkt bruger jeg Klorane tør shampoo så mit hår bliver mat og fuld af struktur.

 

I interviewed Danish Sharin Foo from The Raveoettes, one of the coolest bands in the world -seriously, check them out!

5 kommentarer

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 

Næste indlæg

Glammin' it up a bit...