Familytime

Glædelig jul!

ll7089

Traditionen tro får I her et julekort fra mig. Jeg vil ønske jer en rigtig dejlig juletid, hvad enten I fejrer den eller ej. For de fleste er det en tid forbundet med glæde, hygge, forventning og måske endda spænding. Men for andre er det en ekstra hård tid, og dem vil jeg sende en ekstra tanke og kram. I disse tider kan man ikke åbne for sine sociale medier uden at få smidt tonsvis af “perfekte” julebilleder i ansigtet, og konstant blive mindet om, hvor meget andre hygger. Det må være ekstra hårdt, når det slet ikke er de følelser man har. Jeg kan kun prøve at forestille mig hvordan det må være, velvidende at jeg er frygtelig priviligeret, og lidt en af de der irriterende typer der deler julebilleder.

Jeg er ikke udpræget jule-fan, men efter vi har fået børn, så er det klart at stemningen er lettere at finde. De glæder sig jo, og bliver begejstrede for selv de mindste ting i denne tid. Jeg glæder mig til at opleve juleaften, og at de får deres gaver osv. Jeg oplever julen gennem dem nu, det handler ikke længere om mig, men om os. Bare os 5, og så mine forældre. Min mor laver verdens bedste brunede kartofler (og sovs!), og når det er jul er det helt ok at gå all in. Faktisk er det en lov… eller det burde det være ;) I disse dage bliver der drukket god vin, spist fed mad og masser af juleslik. Og der er ingen dårlig samvittighed at spore!

Det er selvfølgelig også en tid hvor man kommer til at tænke på alle dem vi mangler og savner, der burde fejre julen med os. Personligt er mine tanker bl.a. hos min mormor, som desværre ikke engang nåede at opleve at Filuca blev født. Hun døde da jeg var 17, faktisk i december, og jeg har naturligvis for længst fundet fred med det, men jeg mangler hende alligevel. Hendes traditioner lever videre dog, så på den måde er hun alligevel stadig lidt med.

Omvendt glæder jeg mig også over at se familiemedlemmer og venner jeg ikke ser så tit. De der flyttede væk fra Aalborg kommer jo oftest hjem i julen, og jeg har bl.a. en kusine i Kbh som jeg vil glæde mig til at se igen. I Aalborg er der stor tradition for at mødes i “Gaden” d. 25. men vi sidder dog over denne gang, sådan er det jo når man har en hulens masse børn som er trætte efter juleaften og julefrokost, og bare har brug for deres forældre og en seng ;) Men husker det som en fantastisk aften, og en god reminder om, hvad juletiden også kan!

Så jeg læner mig tilbage. Lader mørket og julelysene omfavne mig. Drikker en juleøl. Ser på mine glade børn. Tager min mand i hånden, og tænker, at det hele sgu er meget godt!

Glædelig jul til jer! Jeg håber I får nogle dage lige efter jeres hoved. Tak fordi I læser med her -Også i julen :)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 

Næste indlæg

Familytime