Brother & Sister

Noget om navne…

ll4995

Nå, det der egentlig kom som en sidebemærkning i går, kom pludselig til at fylde meget mere. Som Julie i “Romeo & Julie” ville sige: “What’s in a name?”. Tja, en hel masse ;) Det affødte en del spørgsmål, som jeg vist lige så godt kan besvare her.

Og apropos “Romeo & Julie”, så er min søn opkaldt efter nordens ditto; Sixten Sparre og Elvira Madigan.

Det er svært med navne. Lige nu har jeg en veninde der venter en dreng, om ikke så længe yay, og vi afventer stadig de finder et navn. Men med Sixten, der vidste vi det bare med det samme. Vi vidste han var en dreng, og en Sixten. Det er så underligt, men det kom bare? Da vi kørte ind for at få kønnet at vide, talte vi om i bilen, hvis det nu rent faktisk ikke var en dreng -men det kunne vi slet ikke forestille os. Lidt vildt egentlig.

I øvrigt hedder lyn på svensk blixten, så det ligeledes svenske Sixten kommer tæt på. Lyn og torden følges jo ad -Og I ved jo, når lynet slår ned…

Jeg er til de lidt specielle, men ikke udprægede angloficerede, navne. Og så alligevel. For han har et mellemnavn. Han er også opkaldt efter min yndlingsforfatter… jeps, Oscar Wilde. Vi bruger dog aldrig Oscar (måske nogle venner der læser med nu endda bliver lidt overraskede, ha ha). Noget af en navnearv at bære rundt på, hva ;) Men er sikker på at han kan klare det.

Det udtales egentlig som det skrives. Det er gammelt svensk, men vi udtaler mere i’et som et e med e-lyd (og ikke æ).

Filuca skulle også være et nordisk navn, omend der er både på Nilen som hedder filuka’er med smukke hvide sejl. Jeg har bare altid godt kunnet lide det navn. Lidt hippie-agtigt på en finurlig måde, og specielt uden at være alt for udenlandsk-klingende. I daglig tale går hun dog under navnet Fifi :) Det er mest når vi skal råbe hende op at vi bruger Filuca, ha ha ;)

Nu har jeg jo snart blogget i 6 år, så synes alligevel det var på tide :) Hav en dejlig start på weekenden!

 

26 kommentarer

  • Sascha

    Jeg har altid beundret din stærke facon med, at værne om dig selv og dit privatliv, på trods af, at du har valgt at dele ‘dit liv’ med resten af internettet.
    Men hvor er det dog dejlig med disse meget (for dig ihvertfald) personlige indlæg engang imellem. Der føler jeg som læser virkelig at jeg kommer tættere på dig.

    Og fine navne i øvrigt :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nanna

    Eej hvor hyggeligt, at vi måtte få det at vide :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg nyder virkelig, at du har involveret ungerne mere på din blog. Det er stadig DIN blog, og det er stadig en modeblog, men de små glimt af familieliv er bare så livsbekræftende.

    I øvrigt – min Elvis hedder også Oscar til mellemnavn, så det kan jeg totalt sætte mig ind i! Også det med, at man i praksis aldrig bruger det.;)

    //Caroline

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Skønt navn jo, og hvor sjovt I også har valgt det :) Og tak, det skal nemlig stadig være min blog jo, men som du jo nok ved, så ændrer jeg af og til lidt, så der også sker lidt nyt, her efter 6 år :)

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Lige en ekstra tanke – har du overvejet, at Oscar udtales lige som det svenske ‘åska’, som betyder torden? Så din søn har virkelig dobbelt op på Thunder. :)

      //Caroline

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Nej, det har jeg ikke. Det er da ret sejt, tak for det Caroline!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

    Det er sjovt, jeg var SIKKER på hun hed Emma – både fordi din tatovering godt kunne ligne et E, men også fordi det er engelsk-klingende. Har dog ikke kunnet få det til at passe sammen med det skulle være “specielt”, men har ikke rigtig været kreativ nok til at komme på andet hehe ;)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

    JO! Tiden er i den grad løbet fra kæle/aliasnavne til børn på blogs.
    Saschas kommentar er så fin, og jeg erklærer mig i den grad enig! Jeg har altid beundret, hvor afklaret, afgrænset og klart defineret, din blog er. Og alligevel er dette (og det forrige) indlæg længe ventet og meget kærkomment. Det er rigtig hyggeligt, at få et lille indblik i denne del af dit liv også.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg elsker navnet Sixten! Første gang jeg hører nogen (danskere) bruge det, men det er så godt et navn. Især hvis man er lidt svenskofil ;) eller bare nordisk orienteret. Men også specielt og moderne på trods af at det er gammelt, og hvor lækkert er det lige på skrift med et x i navnet. Har du set Bo Widerbergs film Elvira Madigan? Den er sååå smuk…

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Lige mine tanker også Stina -og tak :) Har ikke set filmen, men det lyder da til at jeg skal!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Begge deres navne er så fine! Har aldrig mødt nogen med de navne før. Skønt at du vil dele :-)

    http://stainsofpaint.blogspot.com/

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er virkelig hyggeligt at få uddybet historien omkring navnene. Synes det er nogle super fine navne I har valgt, som også svinger rigtig godt sammen! Også god start på weekenden til jer :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie

    Vi overvejede også navnet Sixten til vores søn, for elsker bare historien om Elvira Madigan – men allerede da jeg var gravid, kunne jeg mærke, at han ikke var en Storm eller Sixten. Så navnet synes jeg stadig er vildt flot, det var bare ikke det rigtige til vores søn. Og må indrømme, at jeg er lidt træt af de der iiiiih så specielle navne, der er alt for langt ude. Tænker altid lidt på Phoebe fra Friends, der ændrer navn til Princess Consuela Bannanahammock, når folk siger deres børn hedder alt muligt mærkeligt. Tror vi går lidt den anden vej. Får vi en dreng mere, har vi tænkt på navnet Jens, som jeg synes er så fedt.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Ja, jeg kan ikke lade være med at tænke på alle dobbelt-navnene i De Unge Mødre, og glæde mig over, at min datter kun har ét navn i det mindste :D Men det er svært. Det er jo noget af det mest personlige, og smag er forskellig -heldigvis. Det er noget af et ansvar at give et andet menneske et navn, men jeg er virkelig stadig så glad for dem vi valgte i sin tid :)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • GG

    Jeg havde gættet på, at din datter hed ‘Fillippa’, fordi jeg syntes nok at kunne spotte et ‘F’ på dit håndled. Har du, eller har du planer om at få tushet Sixtens navn/reference til ham? Det der med Sixten, torden-referencen, giver totalt meget mening. ‘Når lynet slår ned, er det om at slå til.’ Du er simpelthen så gennemført og har hjertet med i ALT. Det er meget inspirerende (det der med at finde sin egen sti i livet og være troværdig over for den). Tak, fordi du i øvrigt åbner mere op, det er hyggeligt at følge :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Det er også et super fint navn! Og ja, jeg skal have noget, men det har faktisk vist sig svært at beslutte det helt rigtige, så jeg venter til det kommer til mig. Har jo allerede et lyn ;)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nastassja

    Rigtig spændene at høre om. Skønne unger med skønne navne ;)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne T.

    Iiih, jeg synes det er nogle fine navne. Og fantastisk billede.
    Må jeg spørge hvor gammel du er? Du ser al for ung til at have en datter på 7 år. ;-)

    Vh Anne

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 

Næste indlæg

Brother & Sister