3 x lyserøde køb

Vores tur til Sørlandet

Reklame: Indlægget er sponsoreret af Visit Norway.

ll6859

Nå, nu er vi vel ankommen hjem fra nogle fantastiske dage i det sydlige Norge. Hvem vidste dog, at Sørlandet gemmer på så meget at opleve? Ja, ikke os, og det var da en stor fejl. Vi er typerne der altid har søgt mod syd eller storby i sommerperioderne, og kun brugt de nordiske lande til ski. Det kommer vi ikke kun til længere, og vi har lovet Filuca, at vi vender tilbage.

Jeg har jo allerede skrevet om første del af vores tur, som foregik i Lyngdal, nærmere betegnet Rosfjord Strandhotel. Det vil jeg anbefale jer også at tjekke ud her, hvis I ikke har set det, og så vil jeg udlade at gentage mange af tingene igen her.

ll6860

Lyngdal ligger ca. en times kørsel fra Kristiansand, og det er så smuk en tur dertil. Der er masser af se og opleve, bl.a. var vi meget begejstrede for dejlige Sörlandsbadet, som ligger lige ved siden af hotellet og Flekkefjordbanen hvor vi kørte på dressinecykler i den fineste udsigt. Derudover er der også en rigtig autentisk hjortefarm, Mydland gård, og en aktivitetspark der ser super sjov ud, som vi desværre ikke nåede denne gang. Læs meget mere om området her.

ll6877

ll6861

 

Derefter havde vi et par overnatninger i fantastiske Abra Havn -det bliver altså heller ikke sidste gang! Jeg anede ikke der lå sådan et skønt og skørt sted en kort sejltur væk.

Vi boede midt i en sørøverby, som er bygget op omkring fortællingen om “Kaptein Sabeltann”, som er meget stor i Norge. Vi havde daglige søslag lige udenfor vores vinduer, og om aftenen gik søvøverne rundt i byen, og havde forskellige aktiviteter med børnene. Området blev lukket af, så vi lod ungerne udforske byen og dens mange legeområder på egen hånd om aftenen.

ll6865

ll6868

Vi spiste også morgenmad med sørøverne den første morgen, hvor vi blev hentet i deres store skib, og blev sejlet afsted. Kæmpe oplevelse for ungerne!

ll6869

ll6862

Man kan forhåndsreservere en bestemt lejlighed (som alle har køkken, yay!), hvis man har en favorit. Jeg vil i hvert fald anbefale vores (Nr. 80. 20). Den lå helt perfekt ud til vandet, og mens ungerne nød godt af søslag i dagtimerne (og morgenvækning med masser af sang og godt humør), så nød vi forældre udsigten til det stille vand og et glas vin når ungerne var puttede ;) Den havde to soveværelser og en stue, så det var nemt at få ungerne til at falde i søvn!

ll6876

Havde der været 5 grader mere havde vi siddet ude på altanen, som ligeledes vendte ud til vandet.

ll6873

I ser lejligheden her, den er den der ligger på 2. etage i det grå bindingsværkshus.

ll6871

Derudover var vi også til forestillingen i Dyreparken efter lukketid, hvor vi fik noget af et show! Det vil jeg virkelig, virkelig anbefale! Hvis I mangler en ide til et par feriedage, så tag en overnatning eller to i Abra Havn, brug dagen i Dyreparken, og se forestillingen om “Kaptain Sabeltann og den forheksede øya” om aftenen. Selvom den er på norsk forstod begge de to store unger det fint, og var helt med på handlingen (som er ret enkel). Der er søslag, folk der flyver, masser af ild og fyrværkeri, gode sange og masser af lys. Det er virkelig en oplevelse, især fordi de bruger vandet og skibene så meget, ikke lige noget man ellers ser så tit.

ll6872

Dyreparken skal selvfølgelig også nævnes. Den er rigtig lækker med skøn natur -og stor, så hav gode sko med ;) Dyrenes indhegninger er dejligt store (for dem), og jeg vil derfor anbefale at man går efter at at se dyrene når der er dyrepræsentation. Det er der af alle større dyr mindst en gang om dagen, og det er godt givet ud. De har masser af flotte, velholdte dyr, og vi nød flere solskinstimer med at gå rundt og opleve dem.

ll6863

Selvfølgelig fik Sixten sig en ven, han elsker jo krybdyr og fisk ;)

ll6874

ll6864

Der er også flere forestillinger man kan se i Dyreparken, og dem var ungerne næsten endnu mere vilde med end dyrene, egentlig. Det er også lidt unikt, at der i tillæg til alm. forlystelser (som der også er) er live skuespil der hele tiden udspiller sig rundt omkring i parken. Særligt “Hakkebakkeskoven” var helt fantastisk. Man sidder i åbne togvogne, og så bliver man kørt rundt til små scener rundt omkring i skoven.

ll6867

ll6866

Jeg havde ikke forventet mig specielt meget, men hold op hvor var det nogle gode skuespillere (særligt ham der spillede ræven, det var så gennemført!), og ungerne hoppede direkte ind i de elskede børnebøger, og fik fortællingerne live. Filuca gik rundt med ansigtsmaling, “Klatremus” kasket og spiste sukkermad, peberkager og drak solbærsaft efter showet, så fint!

ll6875

Derudover er der også “Sirkus Jesper” som noget nyt i år, hvor man får en viderefortælling på hvordan det gik Jesper fra “Folk og røvere i Kardemommeby” nu han er blevet cirkusdirektør. Det var også super, og ret sjovt! Det ligger selvfølgelig i Kardemommeby i Dyreparken, og den skal man virkelig også bruge noget tid på at gå rundt og opleve.

 

ll6870

Derudover er der hele “Kaptein Sabeltanns verden” der ligesom Abra havn bygger på det sørøverunivers, og det var ligeledes en kæmpe oplevelse. Enormt gennemført, og vores hjem er nu fuldt med diverse sværd, guldmønter diamanter og andet sørøver-halløj ;)

Efter nogle meget begivenhedsrige dage snuppede vi et par timer i Kristiansand inden vi tog færgen hjem igen. Det er en hyggelig by, og vi fandt hurtigt et god sted at spise og lidt shopping blev det også til (en masse “Skylanders” man ikke kunne få herhjemme mere osv.). Det vil jeg anbefale, hvis man alligevel er på de kanter. Den blev jo grundlagt af vores Christian d. 4, så der er også gemt en del historie.

Der var mange ting som vi gerne ville have haft tid til, eller gerne vil prøve igen. Der ligger et badeland sammen med dyreparken, som ser så vildt fedt ud (og som jeg har hørt godt om gennem kollegaer), men vi havde simpelthen ikke tiden til det i denne omgang. Der var også meget mere at se i lokalområdet, men så skulle vi igen have haft en dag eller to mere. Håber vi kommer afsted igen, det har vi som sagt lovet Filuca, der VIL op at se næste års aftensshow med “Kaptein Sabeltann”. Men tjek det hele ud hvis I har lyst til et par alternative sommerferiedage.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 

Næste indlæg

3 x lyserøde køb